SAARTJE VANDENBROUCKE & LOTTE VAN HOEK

both extended their contract

 

Nederlands

Saartje Vandenbroucke zal ook in 2018 opnieuw deel uitmaken van de Laresfamily. Ze liet dit jaar enkele mooie resultaten optekenen en maakte heel wat progressie.  

“Ik heb een goed jaar achter de rug bij Lares-Waowdeals en voel me goed bij de ploeg. Elementen die ik belangrijk vind, zoals communicatie en ploeggeest, zijn sterk vertegenwoordigd en dus zie ik geen reden om voor een andere ploeg te kiezen.”

“Omdat ik het wielrennen nog steeds combineer met m’n studie is het soms moeilijk om de combinatie koers-studie op beide vlakken op hoog niveau af te werken. Ik voelde echter het voorbije jaar wel dat de combinatie steeds vlotter gaat. Ik merkte dat ik nog steeds progressie kan maken en vind dat ik het voorbije seizoen grote stappen heb gezet. Enkele ereplaatsen zijn daar getuige van.”

“Deze winter zal ik actief zijn op de piste, te beginnen met het EK in Berlijn, daarna neem ik nog deel aan enkele wereldbekers. Ik hoop daarna de conditie die ik op de piste opbouwde te kunnen omzetten naar een goed voorjaar op de weg. Na het voorjaar en een korte rustperiode hoop ik dan opnieuw stappen te zetten in de tweede seizoenhelft op de weg.”, aldus Saartje.


English

Saartje Vandenbroucke will also be part of the Laresfamily in 2018. She achieved some nice results this year and made a lot of progression.

“I’ve had a great year with lares-Waowdeals and I’m feeling at home in the team. Some elements that I find important, like communication and team spirit, are strongly present in the team so I wouldn’t know why I’d change teams.”

“Because I’m still studying, it’s sometime difficult to combine both on a high level. This year however, I noticed that I’m becoming better at combining the two. I also noticed that I’m still making progression since I’ve made some big steps forward this year, with some nice results that prove this.”

“This winter, I’ll be active on the track (Saartje will compete in the European championships in Berlin and some World Cup races). I hope to transfer the good legs from a winter on the track to a strong first part of the road season. After that, I’m hoping to take a rest and take some steps forward during the second part of the road season.”, says Saartje.

Nederlands

Lotte Van Hoek (°1991) zal ook volgend jaar deel uitmaken van het Lares-Waowdeals Women Cycling Team. Na een jaar vol pech behaalde ze enkele weken geleden toch nog een mooie derde plaats in de wedstrijd in Merelbeke.

“Ik ben heel dankbaar om volgend jaar nog een kans te krijgen van de ploeg. In 2018 wil ik heel graag verder gaan waar het na een goede winter in februari mis ging. Dit jaar is voor mij een jaar om snel te vergeten, met een knieblessure en een aanrijding tijdens een training in de eerste helft van het jaar. Daarna wilde ik er, soms iets te snel, weer bovenop komen. Ik wilde gewoon wedstrijden rijden, maar kreeg al snel een bronchitis en moest weer rust nemen en aan de antibiotica. “

“Halverwege juni begon ik eindelijk terug een beetje op niveau te komen en wedstrijden te kunnen rijden op een niveau dat ik enigszins met andere jaren kon vergelijken. Ik werd geselecteerd voor de Giro Rosa, maar daar ging het weer mis. Tijdens de vierde rit kwam ik ten val en brak ik mijn sleutelbeen. Gelukkig ging mijn herstel redelijk snel en kon ik snel terug de fiets op, maar opnieuw terugkomen was moeilijk. Ik ben blij dat ik de laatste maand van het seizoen nog een aantal wedstrijden heb kunnen rijden.”

“Ik ben nu al bezig met opbouwen voor 2018 en ben vastberaden goed de winterperiode uit te komen. In 2018 wil ik op niveau presteren. Ik heb dit jaar zeker veel over mezelf geleerd en ben mentaal ook sterker geworden. Dat wil ik vanaf nu gaan gebruiken on het onderste uit de kan te halen.”, aldus Lotte.


English

Lotte Van Hoek (°1991) will still be part of the Lares-Waowdeals Women Cycling Team next year. After a year filled with bad luck, she still managed to finish third in Merelbeke a few weeks back.

“I’m really grateful that the team is willing to give me another chance next year. In 2018, I’d like to keep building on where I was before it all went wrong in February. I’ve had a good winter up until then, but then this year soon became one to forget as quickly as possible. I’ve had a knee injury and a collision during training in the first few months of the year. After that, I wanted to recover (too) quickly. I just wanted to race again, but instead I got a bronchitis and had to rest and take antibiotics.”

“Halfway through June, I finally got back on a decent level and I could compete in race in a way that was comparable to the last few years. I got lined up for the Giro Rosa, but there it all went wrong… again. During the fourth stage, I crashed hard and broke my collarbone. Luckily, I was quick to recover from it and could soon get back on the bike, but coming back once again was hard. I’m happy that I’ve been able to still compete in a few races during the last month of the season.”

“I’m already building up towards 2018 and I’m determined to have a strong winter. Next year, I want to be on the next level. This year, I’ve learned a lot about myself and got mentally stronger. I want to use this from now on, so I can perform the best I can.”, says Lotte.

Pin It on Pinterest